Rýchla, zdravá a exkluzívna večera pre vašich známych? Pstruh na masle s citrónom a rozmarínom je jasná voľba!
Stále si hovorím, že by som mala jesť viac rýb. A vyprážaný kapor sa neráta! 🙂 V jeden večer sme si chceli urobiť príjemné „hygge“ posedenie s našimi kamarátmi a tak bolo večerné menu jasné – pstruh na masle.
Samozrejme ako vždy sme nestíhali a večeru sme začali pripravovať hodinu predtým, ako mali naši hostia prísť. Našťastie je toto taká rýchlovka, že sme stihli pripraviť a upiecť ryby, batáty, sparviť šalát a ešte aj domáci cesnakovo-smotanový dressing.
Takže odvtedy je to môj obľúbený rýchly recept na zahnatie hladu, ale aj očarenie všetkých hostí. Zjedlo sa totiž všetko a ostali len rybie kostičky 🙂
Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 4 pstruhy dúhové
- 1 veľký citrón
- 8 plátkov masla (0,5cm hrubé)
- čerstvé stonky rozmarínu
- soľ, korenie
TIP: Podávame s pečenými batátmi a zeleninovým šalátom.
Postup:
- Vykuchané ryby opláchneme a osušíme.
- Každú rybku primerane osolíme a okoreníme z každej strany, aj z vnútra.
- Citróny si nakrájame na plátky a každý plátok ešte na polovicu. Do vnútra každej rybky dáme plátky citróna (dve polovice), vetvičku rozmarínu a 2 plátky masla.
- Plech pokryjeme papierom na pečenie, rybky naň poukladáme a pečieme pod alobalom zhruba 15 minút na 175°C. Alobal dáme dole a dopečieme ďaľších 15 minút.