Dokonalé sladké nízkosacharidové raňajky s jesenným nádychom, ktoré vás zaručene dostanú von z postele.
Poznáte to, ráno otvoríte oči a namiesto slnka sa vám do izby vkradne vietor a dážď. Najradšej by ste v tej posteli zostali spať aspoň doobeda.
Možno vám predstava týchto raňajok ulahčí situáciu a bude slúžiť ako motivácia ráno vstať a prežiť deň. Nielenže vám dodajú energiu, ale možno konečne spotrebujete tie slivky z babkinej záhrady, ktoré sa pomaly, ale isto menia na slivovicu.
Lahodný tvaroh s vanilkou a k tomu prevoňané teplé slivky so škoricou. Skoro ako koláčik. Už len tá vôňa vás dostane z postele. A možno priláka aj vašu polovičku. Alebo susedov 🙂 Ak doma nemáte slivky, skúste náš recept na zapečený tvaroh s jabĺčkom.
Mimochodom, všetky mňamky, ktorými sme si ozdobili tieto sladké nízkosacharidové raňajky, sme si kúpili bez obalu v bezobalovom obchode U vážky v bratislavskom Freshmarkete. Poznáte koncept bezobalového nakupovania? Skúsili ste si to niekedy? 🙂
Podľa mňa je to super iniciatíva a tiež trochu zábava. Ja milujem všetky tie dózy, nádobky a fľaštičky, takže pre mňa ideál. Môže sa to zdať ako hlúposť, ale pre našu planétu sa každá maličkosť počíta 🙂
Na 1 porciu budeme potrebovať:
- 125g tvarohu (hrudkovitý, jemný)
- vanilka
- 3 slivky
- kúsok masla
- 1 ČL škorice
- štipka kardamomu
TIP: Podávame s orieškovým maslom alebo s vlašskými orechami.
Postup:
- Tvaroh rozmiešame s vanilkou a naservírujeme do misky.
- Na panvici roztopíme maslo, pridáme nakrájané slivky a škoricu. Opekáme kým slivky zmäknú a pustia šťavu.
- Horúce slivky dáme navrch tvarohu s vanilkou. Pridáme orieškové maslo, alebo orechy a podávame teplé.