Obed, či večera hotová za pätnásť minút.
Ľahké jedlo, hotové za 20 minút aj s nákupom a máte pokoj. Zvládnete to aj s chorobou (odskúšané), počas skúšok (odskúšané), v časovej tiesni (odskúšané) a aj s urevanými deťmi (neodksúšané:D). Je to fakt výborné!
Ja tento rýchly skvost to volám čína, aj keď s Čínou to má spoločné asi len ten nápis “wok” na mrazenej zelenine, ktorú som použila.
Čína-nečína, toto jedlo je mojou obľúbenou záchranou počas uponáhľaných dní.
Na dve veľké porcie budete potrebovať:
- 400g kuracích pŕs
- 1 balík mrazenej čínskej zeleniny (wok..)
- 1 ČL kari korenia
- 1/2 ČL červenej papriky
- soľ,korenie
- 1 karfiol
Postup:
1. Kuracie prsia si nakrájame na malé kúsky, dáme do hrnca, pridáme koreniny a osmažíme do zlatova.
2. Keď je mäsko hotové, pridáme k nemu mrazenú zeleninu a dusíme pod pokrievkou, kým zelenina nie je mäkká.
3. Pokrievku odložíme a povaríme aspoň 10 minút, aby sa vyparila zvyšná voda.
4. Medzitým si pripravíme karfiolovú ryžu. Celý čerstvý karfiol si nasekáme na maličké kúsky (v mixéri, či v procesore) a na kúsku masla opražíme na panvici do mäkka. Pridáme koreniny, či prípadne čerstvé bylinky a podávame.