Kávové rezy bez cukru sú ako z cukrárne, ibaže sú zdravé a bez výčitiek! Milovníci kávy si prídu na svoje.
Pre všetkých milovníkov kávy tu mám jednu lahôdku – kávové rezy bez cukru, ktoré chutia ako z cukrárne. Ak náhodou nemáte čas si ráno uvariť vašu obľúbenú kávičku, jednoducho si dajte jeden, alebo aj dva kávové rezy 🙂 Možno vám budú chutiť ešte viac, ako káva.
Silná, horkastá chuť kávy je v tomto dezerte lahodne zjemnená šľahačkovým krémom a vzájomne vytvárajú dokonalú harmóniu chuti. Nikto z hostí nespozná rozdiel – budú si myslieť, že ste ho kúpili v cukrárni 🙂 A to už je čo povedať pri nízkosacharidových koláčikoch. Cesto je jemné ako pavučinka a krém úplne ľahký. Dokonalá chuť, naozaj.
Ja som robila tieto rezy do mojej klasickej maličkej formy 10x10cm. Kúsky sú menšie, ale veľmi sýte. Ak však potrebujete nasýtiť viac ľudí (alebo viete, že takémuto koláčiku neodoláte), pokojne množstvá zdvojnásobte.
Na 10x10cm formu budeme potrebovať:
Cesto:
- 2 PL kokosovej múky
- 1 PL kakaa
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- 2 vajíčka
- 2 PL gréckeho jogurtu
- 1 PL silného espressa
Krém:
- 30g mascarpone
- 60ml šľahačkovej smotany
- vanilka
- 1-2 ČL instantnej kávy
Postup:
1. Ingrediencie na cesto si zmiešame v miske, premiestnime do vymastenej formy a pečieme zhruba 25 minút na 180°C.
2. Medzitým si pripravíme krém – v miske šľahačom vyšľaháme mascarpone a šľahačku a nerozpustenú kávu.
3. Na vychladnutý korpus nanesieme krém, prípadne polejeme čokoládovou ganážou, ozdobíme a dáme zachladiť aspoň na 20 minút do chladničky.