Rýchly a chutný dezert, ktorý uspokojí chuť na sladké.
Milujem tráviť čas v kuchyni, vymýšľať recepty, variť, piecť… Bohužiaľ nie vždy je na všetko čas. Zrejme aj vy máte dni, keď sa od rána nezastavíte, nič nestíhate a všetko ako na potvoru nevychádza.
Potom prídete domov a máte chuť na niečo sladké. Zabili by ste za kus koláča. Kúpiť si ho však nechcete (majú koláč bez cukru v supermarkete?) a vypekať sa vám teda naozaj nechce.
V takýchto situáciách takmer vždy vyberiem šľahač a vykúzlim tento super rýchly dezertík, ktorý je sladký aj bez cukru a uspokojí chuť na sladké. My ho máme radi zásadne bez sladidla, ale môžete pokojne použiť pár kvapiek stévie, či erythritol.
Zatiaľ ma táto nízkosacharidová pena vždy zachránila aj keď prišla neočakávaná návšteva. Keďže v našej chladničke je šľahačka a mascarpone takmer vždy, trvalo len pár minút pripraviť pohostenie, z ktorého bol každý unesený.
Naposledy som malinovú penu použila ako osviežujúcu čerešničku k úžasnému brownie. Spojenie lahodnej čokolády a sviežej peny je neodolateľné!
Na približne 3 porcie budeme potrebovať:
- 125g mascarpone
- 200ml šľahačkovej smotany
- 3 PL malín + maliny na ozdobu
- 2 kvapky malinovej esencie
- keto sladidlo podľa chuti – nemusí byť!
Postup:
- Mascarpone a studenú šľahačkovú smotanu dáme do misky. Elektrickým šľahačom šľaháme, pokiaľ zmes nezhustne. Pozor však, aby sme zmes neprešľahali, inak sa vytvoria hrudky.
- Dve polievkové lyžice malín pretlačíme cez husté sitko – získame šťavu. Tú, spolu so zvyšnými malinami nakrájanými na drobno a malinovou esenciou, jemne vmiešame do šľahačkovej zmesi.
- Podávame napríklad k skvelému brownie, alebo si penu vychutnáme s malinami, orieškami, domácou granolou, či kakaovou polevou.