Zdravý burger bez múky? Je to možné! A ešte k tomu hneď hotový.
Keď sa povie burger, nie všetci si predstavia diétne a zdravé jedlo. Ja však burgre milujem. Pripravila som si takýto burger bez múky, ktorému nič nechýba. A „žemlička“ je hotová doslova za minútu.
Šťavnaté mäsko, roztekajúci sa syr, chrumkavá slaninka a svieži šalát v 100% zdravej, bezlepkovej žemli. Žemľa je urobená podľa našeho receptu chlebíku z mikrovlnky, ibaže v inom hrnčeku, aby sme dosiahli tvar oblej žemle.
Extrémne rýchle, chutné, sýte a naozaj zdravé jedlo, ktoré si obľúbia aj deti, či dospelí. Overené!
Na 2 porcie budeme potrebovať:
- 2ks keto chlebíku z mikrovlnky
- 300g hovädzieho mletého mäsa
- soľ, korenie, maslo
- majonéza, syr, šalát, slaninka..
Postup:
- Hovädzie mäso si ochutíme soľou a korením podľa chuti. Vyformujeme si dve väčšie guľky, ktoré následne roztlačíme tanierikom na placky.
- Na rozpálenej panvici si roztopíme maslo. Hovädzie placky opečieme z každej strany cca 6 minút. Ku koncu položíme na každú placku plátok syru, aby sa krásne roztopil.
- Chlebík si rozkrojíme na dve polovice a každú natrieme majonézou. Burger si následne vyskladáme podľa chuti – mäsko, šalát, paradajky, viac syru, slaninka, volské oko…možnosti sú neobmedzené.