Rýchla a zdravá desiata, alebo v spojení s jogurtom plnohodnotné raňajky. A navyše vegánske. Vegánske ovsené tyčinky bez cukru vás prekvapia.
Leto, slnko, vietor vo vlasoch…Nie je nič lepšie ako ísť v lete na výlet, či dovolenku. Milujem cetsovať autom, či autobusom (ak vám funguje klimatizácia…). Odjakživa som chodila s babkou a dedkom na dovolenky autobusom, aj 32 hodín do Španielska. Heh. Niekto sa chytá za hlavu, že preboha tak dlho, ale ja som to milovala. Niečo na tých dlhých cestách je. Hlavne ak máte dostatok dobrotiek so sebou 🙂
A ak si na pumpe medzi tými sladkosťami nemáte čo vybrať, tak si skúste nabudúce zabaliť tieto domáce vegánske ovsené tyčinky bez cukru. Vegánske, lebo som chcela skúsiť, či to bude bez vajca držať…a ono to vďaka tomu banánu fakt drží! 🙂
Najlepšie na nich je že sa vám neroztopia a dajú sa pekne zobrať so sebou. Vlastne nie, najlepšie je, že sa dajú obmieňať donekonečna. Ja som robila tentokrát višňové vegánske ovsené tyčinky bez cukru, lebo sme mali doma čerstvé višne. Ale skúste pridať čkoládové kúsky, nasekané oriešky, kokos…No veď vravím kreativite sa medze nekladú 🙂
Tak ktorú verziu skúsite ako prvú?
Na 8 ks budeme potrebovať:
- 2 zrelé banány
- 130 g ovsených vločiek
- 2 PL orechového masla
- štipka škorice
TIP: Pridajte do cesta hrsť čerstvého ovocia.
Postup:
- Banány popučíme vidličkou na kašu. Pridáme vločky, maslo, škoricu, prípadne ešte ovocie a zamiešame.
- Na plech vytvarujeme obĺžnik, narežeme na 8 ks a dáme piecť na 30 minút na 190°C.
- Po upečení a vychladnutí môžeme poliať roztopenou čokoládou.