Nič nezahreje v zime lepšie, ako horúca čokoláda. A čo tak ju darovať svojim blízkym? Pripravte si horúcu čokoládu na paličke, vhodnú aj ako darček.
Veľmi rada obdarovávam ľudí v mojom okolí, hlavne darčekmi, čo sa dajú zjesť 🙂 Veď predsa láska ide cez žalúdok. Samozrejme aj také jedlé darčeky rada dostávam. A keď sú vlastnoručne urobené, to je bonus navyše. Keď viem, že niekto si s tým dal námahu, venoval tomu čas, len aby ma potešil. To si vždy veľmi vážim.
Vonku zima a tma, horiace sviečky, ja zachumlená v deke a dobrá knižka v ruke. A v ruke horúca čokoláda. To je hygge ako sa patrí. Hlavne tá horúca čokoláda. Ak chcete podobný pocit dopriať svojim blízkym? darujte im horúcu čokoládu. že ako? Na paličke!
Stačí si ju pripraviť dopredu, pekne zabaliť do celofánu a následne si ju rozpustiť v horúcom mlieku. Extrémne jednoduchý recept, no za to veľmi efektný. Odporúčam použiť silikónovú formu (na ľad napríklad), odkiaľ ide čokoláda pekne vybrať. Následne posypať lyofilizovaným ovocím, či kokosom a zapichnúť paličku. Schladiť a hotovo.
Odporúčam horúce mlieko – kravské, mandľové.. (200 ml na jednu porciu) a čokoládu na paličke do ňho vložiť, miešať kým sa nerozpustí úplne a vznikne nám horúca čokoláda. Na poriadne rozmiešanie vždy používam napeňovač z IKEA (asi za 2eurá), ktorý mlieko aj pekne napení 🙂 Potom už len ozdobiť šľahačkou a luxusný nápoj je na svete.
Na 3 kusy budeme potrebovať:
- 50g tmavej čokolády
- lyofilizované ovocie, kokos, oriešky…
Postup:
- Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a roztopíme vo vodnom kúpeli. Nalejeme do formy na ľad a posypeme lyofilizovaným ovocím a kokosom, či posýpkou podľa vlastného výberu.
- Dáme do chladničky asi na 20 minút. Keď čokoláda trošku stuhne, vsunieme do nej paličku a dáme chladiť aspoň na hodinu.
- Čokoládu na paličke vylupneme z formy, ozdobíme stužkou a použijeme do mlieka alebo darujeme. Skladujeme v chladničke.