Exotická príloha, ktorá spoľahlivo nahradí kyslé uhorky – štipľavá mango salsa. Dáte jej šancu?
Dnes je voľno, čo znamená, že sa u nás bude určite piecť. Mám našťastie nakúpené doma všetko na veľmi dobrý koláčik. Ale najprv obed! 🙂
Zvyčajne som si nevedela predstaviť hlavné jedlo bez prílohy. Ale po dvoch rokoch na nízkosacharidovej strave je pre mňa normálne dať si iba mäsko a zeleninu. Zelenina je totiž perfektná príloha. A niekedy môžete zeleninu vymeniť za ovocie 🙂
K mäsku odporúčam pripraviť napríklad takúto štipľavú mango salsu-je to jednoduché a trošku zmení rutinu v podobe kyslých uhoriek. Aj keď uhorky milujem, ale táto salsa stojí za vyskúšanie.
Ak máte záujem o viac receptov na prílohy, kliknite sem.
Budete potrebovať:
1 zrelé mango
1 menšia červená cibuľa
1 jalapeño paprička
2 polievkové lyžice čerstvého nakrájaného koriandru
¼ čajovej lyžičky kajenskej papriky
Šťava z jednej limetky
1 ČL medu (možno vynechať)
Postup:
- Mango, cibuľu a jalapeňo papričku očistíme a nakrájame na malé kúsky a zmiešame s ostatnými surovinami na salsu.