Ľahučká piškóta, jemná vrstva želé a na vrchu chrumkavá čokoládka – to sú domáce Pims piškóty. Skúsite túto domácu verziu?
V týchto časoch trávime doma dosť času. A to ma núti vymýšľať v kuchyni. (A aj to, že by som mala písať diplomku, tak skúšam čokoľvek iné, heh.) A preto, keď som v obchode videla Pims piškóty, hovorím si, to musím skúsiť! Tak vznikli domáce Pims piškóty. A sú dokonalé.
Celý recept je veľmi jednoduchý. Na cesto používam môj osvedčený recept na mugcake, na to ide chutné, sladké, jahodové želé a na vrch hroká čokoláda. Je však jasné, že to zaberie viac času, keďže vśetko musí chladnúť a tak. Ale netvárme sa, že nemáme teraz času nazvyš 🙂 Alebo zapojte do vyrábania týchto piškotiek svoje deti a máte o program postarané.
Na 6 piškótiek budeme potrebovať:
cesto:
- 1 PL kokosovej múky
- 1/4 ČL prášku do pečiva
- 1 vajíčko
- 1 PL bieleho gréckeho jogurtu
- 1 ČL roztopeného kokosového oleja
- vanilka
želé:
- 3/4 hrnčeka mrazených jahôd
- 2 plátky želatiny
+80g horkej, 86% percentnej čokolády
Postup:
- Pripravíme si želé. Želatinové plátky necháme napučať vo 2 PL vody. Jahody roztopíme v hrnci (podlejeme asi 1PL vody) a dusíme do mäkka. Potom roztlačíme na kašu a scedíme (prepasírujeme) tak, aby nám ostala iba šťava (cca 1/2 hrnčeka). Tú vrátime späť do hrnca. Želatinu roztopíme nad parou alebo v mikrovlnke a vmiešame do teplej šťavy. Chvíľku ešte zohrievame a keď sa želatina prepojí so šťavou, nalejeme rovnomerne do malej formy (10x10cm) vystlanej papierom na pečenie. Odložíme do chladničke aspoň na 30 minút.
- Medzitým si pripravíme cesto. V úzkom hrnčeku (taký priemer, aký chceme, aby mali piškótky) si zmiešame všetky suroviny na cesto. Vložíme do mikrovlnky a zohrievame asi 2 minúty, pokiaľ nie je vrch tvrdší. Vyklopíme, necháme vychladnúť a nakrájame na úzke kolieska.
- Keď je želatina hotová, pomocou formičky, alebo okraja pohára z nej vykrajujeme kolieska priemerom o čosi menšie, než sú piškóty. Ak z papiera nejdú odlepiť, pomôžeme si nožom. Kolieska želatíny položíme do stredu piškótu.
- Čokoládu si roztopíme nad parou, alebo v mikrovlnke a dôkladne oblejeme každú piškótku. Pomôžeme si lyžičkou. Odporúčam ich oblievať na mriežke, alebo na pečiacom tanieri, inak sa vám prilepia na tanier.
- Necháme piškótky zchladiť v chladničke, kým čokoláda stuhne, cca 20 minút a podávame.