Jedno zahryznutie a budete sa cítiť ako v letnej záhrade. Jemné malinové cupcakes bez cukru vám hneď zmenia náladu. K lepšiemu.
Máte už dosť sivého počasia a január sa vám zdá tak dlhý, ako pondelok v robote? Skúste si upiecť tieto chutné koláčiky bez cukru. Neoľutujete.
Svojou malinovou chuťou vás razom prenesú do slnečnej záhrady. Mínus to teplo. Nevadí, na zdvihnutie nálady to bude stačiť. 🙂
Navyše maliny nemusíte ísť hľadať do lesa, či kupovať predražené čerstvé bez chuti. Pokojne použite mrazené. Urobia, čo majú a nebude vás to stať majland.
Recept je ako vždy veľmi jednoduchý a dostupný zo základných surovín. Malinové cupcakes bez cukru sú šťavnaté, rýchle, dobré a ešte aj peknučké. Ideálne na rozveselenie seba, či návštevy. 🙂
Aha, a aby som nezabudla! Blíži sa Valentín – tento recept je viac než vhodný na takúto príležitosť. Keď chcete zahviezdiť, stiahnite si môj Valentínsky ebook plný sladkých receptov. Ak ho ešte nemáte 🙂
Na 4 menšie cupcakes budeme potrebovať:
- 2 vajíčka
- 3-4 PL redšieho bieleho jogurtu
- 2 PL kokosovej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- vanilka
- 1/2 hrnčeku malín
Krém:
- 50g mascarpone
- 50ml šľahačkovej smotany
- vanilka (1/2 struku-zrniečka)
- 2 PL malinovej šťavy
TIP: Ak nemáte čas na malinový krém, servírujte s roztopenou čokoládou, alebo so šľahačkou ?
Postup:
1. V miske metličkou rozšľaháme vajíčka, pridáme jogurt a dobre premiešame.
2. Pridáme múku, prášok do pečiva, vanilku. Dobre premiešame na jednotné cesto a vmiešame nadrobno nakrájané maliny.
3. Naplníme muffinové košíčky-plnšie, príliš nenarastú. Pečieme cca 25 min na 180°C dozlatova.
4. Medzitým si pripravíme krém. Mascarpone, šľahačku aj vanilku dáme do jednej misy a šľahačom vyšľaháme dotuha. Primiešame malinovú šťavu.
5. Na vychladené cupcakes dáme krém pomocou cukrárskeho vrecka.