Poriadny, šťavnatý steak a lahodná príloha.
Poznáte ten pocit, keď si neviete nájsť čas, a preto vždy narýchlo pripravíte na obed to isté ako väčšinou. Momentálne som bola v takomto kolobehu a skoro každý deň večerala omeletu so syrom. Nechápte ma zle, fakt to milujem ale po dvoch týždňoch by ma omrzela aj najväčšia vychytávka michelinského kuchára :).
A keď už sa bavíme o tých michelinských kuchároch, po tejto dlhej rutine som sa rozhodla navariť si niečo, čo som ešte nikdy nevarila. Dúfam, že sa na také niečo odhodlám častejšie, lebo tento šťavnatý steak ulahodil mojej dušičke – ale že neskutočne.
Steak som skombinovala so zelenými fazuľkami s mandľami a samozrejme, obľúbené avokádo nesmelo chýbať. Na spestrenie chuti som si pripravila bylinkové maslo, ktoré sa pod teplotou čerstvého steaku krásne na povrchu roztopilo.
Na 1 porciu budeme potrebovať:
- cca 150g venison steaku (alebo akéhokoľvek steaku podľa výberu)
- 200g zelenej fazuľky (ja som použila mrazenú)
- 30g nepražených, nesolených mandlí
- bylinkové maslo
- korenie na steak
- soľ, korenie
- maslo/olivový olej
TIP: Steak si upravte podľa vlastnej chuti na raw, medium alebo well-done.
Postup:
- Zo steaku odrežeme strieborné tukové okraje, veľkoryso poprášime korením na steak a necháme odležať.
- Medzitým si na panvici rozohrejeme maslo a v momente, keď začne bublat vložíme zelenú fazuľku. Ochutíme soľou a korením a po asi 4 minútach restovania pridáme mandľe. Dochutíme podľa potreby a restujeme až kým nám fazuľka nezačne zlatovieť.
- Zatiaľ čo sa nám fazuľka restuje sprudšia rozpálime maslo a olivový olej na druhej panvici a keď nám začne bublať, pridáme steak a sprudka opražíme z obidvoch strán približne 2 minúty za častého otáčania.
- Uberieme na sile sporáku (približne na 6) a restujeme ďalších 6-8 minút (alebo podľa preferencie prepečenia)
- Steak podávame pokrytý bylinkovým maslom vedľa fazuliek s mandľami.