Omeleta plnená syrom a šunkou – raňajky, po ktorých tak ľahko nevyhladnete!
Milujem vajíčka. A ak ste na nízkosacharidovej strave, pravdepodobne tiež. A pravdepodobne ste ich už skúšali vo všetkých podobách. Milujem ich uvarené natvrdo, v praženici, v koláčoch :), v pomazánke, aj plnené.
No už dlho mám môjho favorita, čo sa vajíčok týka, jasného. Je ním omeleta plnená šunkou a syrom. Z nejakého dôvodu mi to pripomína rozpečený toast. To bude asi tým ťahajúcim sa syrom v spojení s chuťou kvalitnej šunky. Mňam!
Samozrejme, nie je nič jednoduchšie ako si túto mňamku prispôsobiť podľa seba. Či už urobiť z toho bezmäsitú omeletu a nahradi’t šunku hríbikmi, alebo, naopak, pridať slaninku, či poctivú klobásku.
Prílohou môže byť akákoľvek zelenina. U mňa vyhrala tentokrát cvikla a kozí syr. 🙂
Na 1 porciu budeme potrebovať:
- 2 vajíčka
- 2 plátky syra
- 2 plátky šunky
- mletá paprika, soľ, korenie, sušené bylinky, sušený cesnak
- maslo
Postup:
- Na rozohriatej panvici roztopíme kúsok masla.
- Do misky vyklepneme vajíčka, pridáme koreniny podľa chuti a poriadne vidlićkou vymiešame. Vajíčkovú zmes vylejeme rovnomerne na panvicu.
- Keď už spodná strana omelety je hotová, na jednu polovicu poukladáme syr a šunku, a druhú polovicu preklopíme na obloženú časť.
- Necháme na panvici, pokiaľ sa syr neroztopí a podávame teplé.