Obľúbené vajíčka inak.
Idem si dať do chladničky niečo dobré. Otvorím, pozerám a nič. Na nákupe sme už nejaký ten deň neboli a poličky zívajú prázdnotou. Sú tam len vajíčka a pozostatky nátierkového syru. Hm. Vajíčka milujem, ale už fakt nemám chuť na praženicu, ani omeletu, ani varené namäkko, ani natvrdo… Tak čo vyšpekulujem?
Tuším je to pravda, že hlad je najlepší kuchár. Z takých obyčajných (a značne obmedzených) surovín vzniklo niečo tak dobré, že som si povedala, že si takto budem vajíčka pripravovať častejšie. Teda keď budem mať pár minút navyše. K tomu nejaká zeleninka a skvelé raňajky (obed, večera..) sú na svete. A netreba k tomu ani chlebík.
Podľa mňa aj super občerstvenie pre návštevy. Spolu s krekrami absolútne neprekonateľné duo. Len neviem, či by ste nezjedli všetko sami 😀
Na 6 polovíc vajíčok budeme potrebovať:
- 3 väčšie vajíčka
- 40g Philadelphie
- 1 ČL dijonskej horčice bez cukru
- ¼ ČL sušeného cesnaku
- 1 ČL sušených byliniek (bazalka, petržlenová vňať, rozmarín)
- čerstvá petržlenová vňať alebo pažítka
Postup:
- Vajíčka si uvaríme natvrdo – 10-12 minút vo vriacej vode.
- Uvarené vajíčka ošúpeme, rozrežeme pozdĺžne na polovicu a žĺtka vylupneme lyžičkou, tak, aby ostal len bielok s jamkou.
- V miske zmiešame Philadelphiu izbovej teploty s horčicou a so sušenými bylinkami a cesnakom. Pridáme žĺtka a poriadne rozmiešame – najlepšie so silikónovou špachtlou. Nakoniec pridáme čerstvé bylinky.
- Žĺtkovú zmes presunieme do cukrárskeho vrecka a plníme ňou bielka. Ak nemáte cukrárske vrecko, použite čajovú lyžičku.
- Servírujeme vychladené.