Chrumkavé sušienok bez výčitiek!
Keď som dávala tento recept dokopy, uvedomila som si, ako veľmi mám rada celý ten proces. Od hľadania inšpirácie, cez skúšanie a experimenty v kuchyni (nie všetko dopadne dobre), fotenie jedla, až po ochutnávanie (čítaj nútená ochutnávka upečeného/navareného LC jedla pre všetkých ne-LC kamarátov, či môže byť a či to chutí ako „naozaj“) a písanie článku spolu s receptom sem na web.
Tradične mi to vždy zaberie nejaký ten čas a preto nás vždy nesmierne poteší vaša odozva, napríklad aj na Instagrame. A keď náhodou nejaký recept vyskúšate a označíte nás tam, to je skvelý pocit! Vždy ma to nakopne a dá mi to pocit, že to, čo robím, má aspoň nejaký zmysel 🙂
Ale späť k týmto sušienkam. Sú len zo štyroch ingrediencií, bez laktózy, bez lepku a samozrejme nízkosacharidové. Navyše sú chrumkavé, čo sa často pri LC sušienkach nestáva. A to ani nehovorím o tom, že sú z mandľového masla. Snáď viac argumentov, prečo ich vyskúšať, ani netreba.
Z uvedených surovín vzikne približne 14 keto cookies, ale pokojne si množstvo prispôsobte podľa potreby. Odporúčam však zachovať pomer arašidového masla a erythritolu 2:1.
Používala som „crunchy“ mandľové maslo, t.j s kúskami mandlí, aby boli LC sušienky ešte chrumkavejšie. Skúste a uvidíte! 🙂
Na cca 14 sušienok budeme potrebovať:
- ½ hrnčeku mandľového masla (crunchy)
- ¼ hrnčeku erythritolu
- 1 vajce
- 2 PL kokosovej múky
Postup:
- Mandľové maslo, erythritol, vajce a kokosovú múku zmiešame v miske. Cesto by sa konzistenciou malo podobať na linecké cesto.
- Z cesta rukami formujeme guličky, ktoré násladne rozpučíme na placky. Môžeme ich roztlačiť vidličkou aj keď sú už na plechu pokrytom pečiacim papierom. Pokojne ich naukladajte blízko seba, neroztekajú sa.
- Pečieme zhruba 20 minút na 180°C do zlatova.
- Je dôležité, aby sme ich neprepiekli a pred jedením nechali úplne vychladnúť. Len vtedy sú chrumkavé.