Čokoholici, pozor! Lepší koláč ste ešte nikdy nejedli.
Koláče a diéty, to väčšinou nejde dokopy. Našťastie, nízkosacharidové stravovanie nie je tak obmedzujúce, ako si mnohí myslia. Dôkazom je napríklad fakt, že si bez výčitiek môžte dať toto úžasné LC brownie.
Medzi obyčajným a nízkosacharidovým brownie nespozorujete rozdiel. Jedine, že by sa vám zdalo toto brownie ešte o niečo lepšie. Je presne také, aké by malo brownie byť – šťavnaté, hutné, zvrchu chrumkavé a extrémne čokoládové. Navyše je bezlepkové a bez cukru!
Extra čokoládovú chuť vyvažujú čerstvé maliny a ľahká malinová pena, ktorá dodáva koláčiku sviežosť. Rozplýva sa v ústach a preniese vás do čokoládového neba.
Nízkosacharidové brownie sa skvelo hodí aj na rôzne príležitosti – či už niekomu chcete spraviť radosť na narodeniny, alebo čakáte hostí. Za toto brownie sa teda hanbiť nemusíte. Dozdobte sušenými ružovými lupeňmi a jedlým zlatom pre luxusný nádych a úžasný darček je na svete!
Na 19cm tortovú formu (cca 10 porcií) budeme potrebovať:
Brownie
- 150g vysokopercentnej čokolády (min. 85%)
- 130g masla
- 75g erythritolu (alebo podľa chuti)
- 2 vajíčka
- 2 ½ PL kokosovej múky
- 1 PL kakaa
- ½ hrnčeku nasekaných mandlí – nemusí byť!
Malinová pena
- 125g mascarpone
- 200ml šľahačkovej smotany (min. 33%)
- 2 PL malín
- 2 kvapky malinovej esencie – nemusí byť!
Postup:
- Do hrnca dáme nalámanú čokoládu, maslo a sladilo. Nad parou roztopíme.
- Odstavíme zo sporáku a po jednom ručne metličkou primiešame vajíčka.
- Zľahka vmiešame kokosovú múku a nasekané mandle.
- Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme približne 35 minút na 175°C. Koláčik musí byť po krajoch pevnejší, ale v strede mäkkučký. Nebojte sa, že by nebol prepečený. Je a po chvíľke na vzduchu stred krásne stuhne.
- Medzitým si urobíme malinovú penu-postup tu.
- Na vychladené brownie nanesieme malinovú penu a ozdobíme podľa nálady, napríklad čerstvými malinami, lyofilizovaným ovocím, plátkami mandlí, kokosom, či ružovými lupeňmi a jedlým zlatom pre luxusnejší nádych.