Domáce nízkosacharidové Bounty tyčinky bez cukru

Dezerty, Recepty

Neodolateľná kokosová pochúťka bez cukru.

Minule som v obchode prechádzala uličkou so sladkosťami a zbadala som tam Bounty, ktoré nadovšetko milujem. Hneď mi napadlo, že si musím vyskúšať urobiť nízkosacharidovú verziu doma. Najlepšie bez pečenia a špeciálnych ingrediencií, ktoré stoja majland.

Tak som skúšala, až nakoniec vznikla táto lahodná domáca Bounty tyčinka bez jediného gramu cukru a chuťovo úplne skvelá, pripomínajúca tú z obchodu. Úžasná ako rýchly dezertík, alebo „niečo sladké“ ku kávičke, či po obede. Otázne je, či ostanete len pri jednej 😛

V chladničke som mala nejaké zvyšky Philadelphie, takže som použila, čo mi zostalo – asi 100 gramov a z toho vyšlo desať malých tyčiniek. Zmizli však skôr, ako som ich vôbec stihla dokončiť a úspešne prešli aj testom u „ne-lowcarb“ ochutnávača. Jediná námietka bola, že ich je málo.

Chuť Philadelphie je však dosť výrazná – ak teda máte radi jemnejšiu, viac nasládlu chuť, vymeňte Philadelphiu za mascarpone. Tyčinky budú jemné a ešte viac pripominať tie z obchodu.

Potom už len obliať čokoládou a čakať mučivých 30 minút, kým zatuhnú. Ja som čokoládu roztopila v miske a tyčinky v nej celé obalila, aby bola čokoláda aj zo spodu. Odporúčam namočené položiť na tanier pokrytý pečiacim papierom, aby išli ľahko odlepiť. Viete, aby ste nestrácali čas a mohli ísť rovno do vašeho bruška:)


Na 10 mini tyčiniek budeme potrebovať:

  • 100g cream cheese (napríklad Philadelphia, alebo mascarpone)
  • 5 PL strúhaného kokosu
  • 2 PL masla
  • 2 PL mandľovej múky
  • keto sladidlo podľa chuti – nemusí byť!
  • 50g horkej čokolády (min. 85%)
  • 1 ČL kokosového oleja

Postup:

  1. Maslo si roztopíme a zmiešame s mandľovou múkou na kašu.
  2. V miske zmiešame mandľovú kašu, kokos, cream cheese a prípadne sladidlo.
  3. Zo zmesi formujeme malé šúľančeky, ktoré rozpučíme a vyformujeme tyčinky.
  4. Dáme do chladničky aspoň na 30 minút vytuhnúť.
  5. Medzitým si pripravíme čokoládu, ktorú si roztopíme s kokosovým olejom.
  6. Vytuhnuté šúľky obalíme v roztopenej čokoláde, posypeme strúhaným kokosom a dáme zachladiť na ďaľších 30 minút.
domáce bounty
Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.