Neodolateľná kokosová pochúťka bez cukru.
Minule som v obchode prechádzala uličkou so sladkosťami a zbadala som tam Bounty, ktoré nadovšetko milujem. Hneď mi napadlo, že si musím vyskúšať urobiť nízkosacharidovú verziu doma. Najlepšie bez pečenia a špeciálnych ingrediencií, ktoré stoja majland.
Tak som skúšala, až nakoniec vznikla táto lahodná domáca Bounty tyčinka bez jediného gramu cukru a chuťovo úplne skvelá, pripomínajúca tú z obchodu. Úžasná ako rýchly dezertík, alebo „niečo sladké“ ku kávičke, či po obede. Otázne je, či ostanete len pri jednej 😛
V chladničke som mala nejaké zvyšky Philadelphie, takže som použila, čo mi zostalo – asi 100 gramov a z toho vyšlo desať malých tyčiniek. Zmizli však skôr, ako som ich vôbec stihla dokončiť a úspešne prešli aj testom u „ne-lowcarb“ ochutnávača. Jediná námietka bola, že ich je málo.
Chuť Philadelphie je však dosť výrazná – ak teda máte radi jemnejšiu, viac nasládlu chuť, vymeňte Philadelphiu za mascarpone. Tyčinky budú jemné a ešte viac pripominať tie z obchodu.
Potom už len obliať čokoládou a čakať mučivých 30 minút, kým zatuhnú. Ja som čokoládu roztopila v miske a tyčinky v nej celé obalila, aby bola čokoláda aj zo spodu. Odporúčam namočené položiť na tanier pokrytý pečiacim papierom, aby išli ľahko odlepiť. Viete, aby ste nestrácali čas a mohli ísť rovno do vašeho bruška:)
Na 10 mini tyčiniek budeme potrebovať:
- 100g cream cheese (napríklad Philadelphia, alebo mascarpone)
- 5 PL strúhaného kokosu
- 2 PL masla
- 2 PL mandľovej múky
- keto sladidlo podľa chuti – nemusí byť!
- 50g horkej čokolády (min. 85%)
- 1 ČL kokosového oleja
Postup:
- Maslo si roztopíme a zmiešame s mandľovou múkou na kašu.
- V miske zmiešame mandľovú kašu, kokos, cream cheese a prípadne sladidlo.
- Zo zmesi formujeme malé šúľančeky, ktoré rozpučíme a vyformujeme tyčinky.
- Dáme do chladničky aspoň na 30 minút vytuhnúť.
- Medzitým si pripravíme čokoládu, ktorú si roztopíme s kokosovým olejom.
- Vytuhnuté šúľky obalíme v roztopenej čokoláde, posypeme strúhaným kokosom a dáme zachladiť na ďaľších 30 minút.