Bonbóny, ktoré nebudete vedieť prestať jesť.
Milujem darčeky, ktoré sú ručne vyrobené. A ešte viac, keď sa dajú jesť. Sama rada také darčeky aj dávam. Ale čo dať svojej kamarátke, čo je nízkosacharidovom stravovaní? Kvety a k tomu bonboniéra? Bonbóny z obchodu sú plné cukru..ale našťastie si môžeme bonboniéru sami doma vyrobiť!
Nepopieram, že som si neurobila takúto bonboniéru aj sama pre seba :D. Pralinky z tmavej čokolády, ktoré sa roztápajú v ústach a keď ich prekusnete, narazíte na sviežu chuť malín a jogurtu, čo úžasne vybalancuje kakaovú horkosť čokolády. Nedalo sa odolať.
Okrem toho, že tieto nízkosacharidové pralinky sú nebíčkom v ústach, sú milé a pekné. A môžte ich slávnostne zabaliť a vyrobiť tak chutný nízkosacharidový darček pre diétujúcu kamarátku alebo pre vaše deti. Lepšie ako bonbóny z obchodu plné cukru a chémie.
Spomínam balenie, lebo totiž jednou z mojich záľub sú papiernícke veci. Viete, všetky tie rozkošné nálepky, obáločky, kartičky, stužky, papiere, štítky, pohľadnice, diáre…Jednoducho všetko tohto druhu a s mojím arzenálom by som si pravdepodobne mohla otvoriť aj papierníctvo. Takže tento recept bol priam potrebný, aby som to všetko mohla používať častejšie. Od teraz všetky moje kamarátky dostanú na ich sviatok domácu bonboniéru (pardón za prekazenie prekvapka).
Čo sa týka formy, môžete použiť akúkoľvek, ktorá sa vám páči a je silikónová. Túto sme mali doma a páči sa mi vrchná štruktúra bonbóniku. Nabudúce možno skúsim srdiečkovú :). Z tejto išli pralinky super ľahko vylupnúť bez toho, aby sa pokazili. Keď ich však naplníte doplna, uistite sa, že čokoláda je len vo forme a nie okolo, lebo sa vám vytvoria okolo pralinky také „sukničky“ a pokazí to celkový čistý dojem. Ale chutiť budú stále super 😛
Na 15 malých praliniek budeme potrebovať:
- 100g horkej čokolády (min. 85%)
- 2 ČL bieleho gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany (min. 10%)
- 2 ČL lyofilizovaných malín
- 3 kvapky malinovej esencie
Postup:
- Polovicu čokolády si roztopíme a rovnomerne naplníme silikónovú formu, každý bonbónik len do polovice. Malou lyžičkou rozotrieme čokoládu aj po stranách (okrajoch) formy na pralinky. Vložíme na 20 minút do chladničky.
- Cheesecake plnku si pripravíme zmiešaním jogurtu a malinovej esencie. Formu vyberieme z chladničky a do každej pralinky do stredu dáme malé množstvo plnky (nie do plna). Následne všade nasypeme pár kúskov lyofilizoványch malín. Dáme zachladiť.
- Následne roztopíme aj druhú časť čokolády. Každú pralinku naplnenú jogurtovou plnkou zalejeme doplna čokoládou a dáme vychladiť do chladničky aspoň na 20 minút.
- Vylupneme z formy a vychutnávame! Ak vám niečo zostane, skladujte v chladničke 🙂